Over mij

Wijchen, Gelderland, Netherlands
ik ben Greet Peters- van Eskert. een paar jaar geleden merkte ik dat ik het steeds leuker vond om foto's te maken... zocht vaak naar een thema in de vakanties, maar ja... je zag pas na een aantal dagen (weken) het resultaat. toen we een digitale camera hebben aangeschaft was dat probleem voorbij en werden er steeds meer foto's geschoten. je gaat anders kijken door het oog van de camera! inmiddels een paar jaar verder en nu een spiegelreflexcamera rijker wil ik mensen laten meekijken... een stukje in mijn leven, maar soms ook wat ik ZIE!! en soms ook wat voor gedachten plaatjes bij mij oproepen! ik hoop dat je er van geniet! laat gerust een reactie achter! daar kan ik dan weer van genieten!


Ik vind het leuk dat je meekijkt; als je een foto wilt downloaden wil ik wel graag dat je het met mij overlegt!
De foto's zijn mijn eigendom!

welkom!!!

volg het met mij mee!

maandag 12 januari 2009

bijzonder b(ez)oek

vanuit de polder kwam dit cadeautje naar mij toe! een flitsbezoek, maar enorm leuk dat er daar nog aan mij gedacht wordt! het lijkt me een heel bijzonder boek! GW & Jellien: bedankt!

Levensverhaal van Roma Ligocka (geb. 1938), het kleine meisje met de rode jas (het enige fragment in kleur in de film 'Schindler's list') dat angstig toekijkt als de Duitsers het getto van Krakau ontruimen. Roma en haar moeder ontsnappen en duiken onder bij een Poolse familie. Roma, haar moeder en haar neef, de latere cineast Roman Polanski, overleven de holocaust. Pijnlijk eerlijk levensverhaal van een vrouw die na 50 jaar terugkijkt naar de gevolgen van de holocaust op haar persoonlijke leven: hoe zo'n heel klein kind de verschrikkingen van de oorlog beleefde. Maar ook het zwervende leven dat zij samen met haar man leidde onder het Stalinistische bewind, dat ze aanvankelijk als enthousiast lid van de communistische jeugdbeweging omarmde. Ze beschrijft hoe ze als kunstenares (schilderen, schrijven, theaterkostuums ontwerpen) succes heeft, maar telkens ten prooi valt aan depressies waarvan ze de oorzaak niet begrijpt, tot ze zichzelf in 1994 bij de premiere (waarvoor overlevenden van het getto van Krakau waren uitgenodigd) van de film 'Schindler's list' terug ziet in bovengenoemd fragment (op het omslag gereproduceerd).
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: